Ormaiztegi (Gipuzkoa)

Euskaltzaindiaren erakundetzea

Euskaltzaindiaren erakundetzea <p>Eusko Jaurlaritzako Hizkuntza Politikako idazkari izan zen sasoian, Euskaltzaindiaren erakundetzea lortu zuten. Aita Villasantek orduko euskaltzainburuak lagundu zion asko. Mikel Zalbidek, Jose Luis Lizundiak eta geroago Haritxelarrek ere zeresana izan zuten. Haritxelarrekin sinatu zuten akordioa Nafarroako Gobernuak, hiru aldundiek eta Jaurlaritzak. 1918ko O&ntilde;atiko bilkura Euskaltzaindiaren sorreran garrantzitsua izan zenez , bertan egitea proposatu zuen.</p>

Tamaina:

Eusko Jaurlaritzako Hizkuntza Politikako idazkari izan zen sasoian, Euskaltzaindiaren erakundetzea lortu zuten. Aita Villasantek orduko euskaltzainburuak lagundu zion asko. Mikel Zalbidek, Jose Luis Lizundiak eta geroago Haritxelarrek ere zeresana izan zuten. Haritxelarrekin sinatu zuten akordioa Nafarroako Gobernuak, hiru aldundiek eta Jaurlaritzak. 1918ko Oñatiko bilkura Euskaltzaindiaren sorreran garrantzitsua izan zenez , bertan egitea proposatu zuen.