Ondarroa (Bizkaia)

Ondo jaten zuten, baina okelarik ez

Ondo jaten zuten, baina okelarik ez Ondo jaten zuten: baserriko barazkiak; arraina beti izaten zuten, batak edo besteak emanda; arbolatik lapurtutako fruta. Okelarik ez; aita itsasotik etortzen zenean haretxentzat xerra zati bat, besterik ez.

Transkripzioa

- Baiña-patata hutsak eta jan, ta arraiñe, ta... Ta oin, ondo pentsata, generalin, ba, baserritteko berduri, ta gero txalopan arraiñe, beti jaube eitten ziñan: goikuk, albokuk... alkarrei arraiñe emonda. Sagar sanfrantziskuk osten gendun han arbolan, han kolkun sartute erun, atzenin alimentu konpletu! Geuk eitten gendun, bestik ez dakiau zer. Okeli-ta ezta ikusi be ez. Haragixe, aitxe etorten zanin tajadatxu bat, zerra bat, aitxantzako, itxosotik etorrenin, ta guk berak ekarten eban arraiñe. Ta hantxe danok usaiñe hartzen okeliai. Baiñe zu, hamen gogor-gogorrak.

Egilea(k): ekain.zubizarreta