Ondarroa (Bizkaia)

Joxpa "parteri"

Joxpa "parteri" Ondarroan jaio zen, anai-arreba guztiak jaio ziren gela berean, "parterak" eta mediku baten lagunduta. Joxpa zen Ondarroako "partera".

Transkripzioa

- Ondarrun anaixarreba guztik kuarto baten, kuarto baten danok. Gu ez giñan jaixo Bilbon ta... hor ta han ta... Ez, Ondarrun parteriaz. Neuk ikusi ittuaz gure anaixak eta jaixoten, ni seigarrena naz ta beste lau beherutz ta neuk ikusi izan nitxun, izan nitxun ikusten Ondarrun zelan kuarto baten danok jaixuk. Hamentxe beheko etxin.
- Parteriagaz?
- Bai, parterak ordun Joxepa parteri esate eutzen hari, ixena eukan Joxepa ta, Joxepa parteri ta merikuaz.

Egilea(k): Oihana Lado