Ondarroa (Bizkaia)

Domekan dotore jantzi eta mezara

Domekan dotore jantzi eta mezara <p>Astean zehar arropa arruntekin ibiltzen ziren, baina igandeetan guztiz aldatzen ziren: gerri estu-estua markatzen zuten berokiak, takoidun zapatak, mantila tente-tente... Liburua besazpian hartu eta mezara. Latinez izaten ziren orduan mezak.</p>

Transkripzioa

- Domeketan euan domeketako erropi ta astegunin asteeguneku. Asteegunin, bueno, nire aiztak-eta euran amantala plantxataku-ta eukitten eben biharreako, eta neu be... Ni ez nitxanetik /enitxanetik/ juten, ba, nik ez neuka amantalik, nik gona tubu ta jertsa bat ta bueno. Domeki aillaten zanin, danok desfigurata: zapata takoidunak, gerri esto-estuk –eukiko ez gendun, ba? argal-argalak geuazen danok eta–, gerri esto-estuk, abrigu belodune, mantilli tentia ipinitte halantxeik... Hartu misal latín y español, que todavía lo tengo. Liburu hartu kaltzarpin eta elixa errezaixukon. Guantik eta danak jantzi-jantzi eindde, elixa, mezata, mezi entzutea. Ta mezi latiñin abadik emoten baeban, zeuk be bai latiñin irakurri bihir zendun /bizendun/.

- Ta ia nundik zekixun zuk latiñin irakurten.

Egilea(k): Gorka Nikolaev (Ondarroa BHI)