Kateak nola egiten ziren; zertarako erabiltzen ziren

Kateak zelan egiten zituzten azaltzen du. Zeinendako, zertarako izaten ziren. Karreteroek egurrak... lotzeko erabiltzen zituzten.

Transkripzioa

Katian mailla auxe ok, oiñ eiñ biou au ebai, beste bat barrixa aiketa katia iñ arte, ta geo eldu amendik tenazakiñ, onek bixok juntau ta pegau. Katia bi metrokua itteko bat pegau biozu lenengo, geo bestia sartu biozu or eta aura eiñ, ta geo bestia ta geo bestia, ta azkenian pasaitten da amen pixu galanta, katai dana amen ibili biar.

[...]

- Katemaillak norako eitten ziñuzten?
- Orreik karreteruandako, karreteruak, burdixak, egurra lotzeko, egurra ta ba orrek tronkuak sakakuak eta.

Egilea(k): Iñaki Arana