Aizkorak egiteko prozesua

Aizkorak zelan egiten zituzten: prozesua, piezak.

- Eta aizkorak?
- Hamen inddako aixkoria da hauxe, honek besteik ez dauko pletina bat, buruan zabaleria, doblau ta erdixan sartu burdiñia masizua, hoi pegau ta geo erazten xako puntan galtzairua ta tiratu. Hau da buruan dakon pletinia, erdixan dakon burdiñia ta geo galtzairua, hiru pedazo. Materiala txarra zanian ta eukitten neben pasta bat, holako txokolate tabletian estilokua, baiña txiki-txikixak, hola materiala pegau ezindda ta ibiltten zana harei ipintten notsan, baiña bestela normalian material ona izan ezkero honek ez dau eukiko ezebe, ez, ez.

Egilea(k): Iñaki Arana