Mugarzarenaren ekoizpena

Mugarzarenaren ekoizpena Sardeak eta beste tresna batzuk egiten zituzten Mugarzarenean. Eta baita teilerietarako makineria. Asko saltzen zuten kanpora.

- Eta lan asuntotara bueltauta, hor Mugarzanian ze lan klase itten zeuein?
- Orkak. "Horcas de acero". Ittuatxurrak, sisardak, horreik, eta gero hor itten zittuan zerak be bai, teillerixarako makiñak be bai (...).
- Eta gero nora bialketan zeuein? Kanpora?
- Kanpora, horixe kanpora, asko gaiñera. Baiña oin ez jakiat zela, oin xabitzak bertako soziuak bakarrik xabitzak, zela dabitzen edo ze modutan zerketan dauen. Oin orkia be nola dauen lehenauko aldian, kanpo lana eta itteko makinarixia nola dauen, ba gutxiau bihar dok. Akaso igual zertuta egongo dok, ba gastauta parte. Derrigor bihar, derrigor dok hori, batzuk ezta? Baiña...