Torreauzo auzoko baserriak

Torreauzo auzoko baserriak <p>Torreauzo ziurrenik O&ntilde;atiko auzo txikiena izango omen da lurrez eta jendez. Auzoko baserriak izendatzen ditu. Zazpi baserri dira guztira eta 14 familia bizi dira denera.</p>

Tamaina:

Torreauzo ziurrenik Oñatiko auzo txikiena izango omen da lurrez eta jendez. Auzoko baserriak izendatzen ditu. Zazpi baserri dira guztira eta 14 familia bizi dira denera.

-Auzua asko aldatu da?
-Bai. Bueno, hau auzo oso txikiña da, e? Oñatiko, seguramente, territorixuan, metro kuadrauetan eta habitantetan txikiñena.
-Hemen? Torria bat, Errota bi, Azkonitza hiru, Munazatei lau, Azpikua bost, Elazarra sei, Etxe Haundi zazpi. Horreik baserrixak zienak. Ta gero oin bizi dienak hortik gaiñea, ba, gero Alfontxo, zortzi, Mendi beatzi, bueno, Mendi, bai, [...] beatzi, nere semia hamar, gu hamaika, eta hemen bi, hamahiru. Hamalau bezino. Torreauzok ez dako /eztako/ besteik.
-Basarrixetan danetan bizi da jentia ondio?
-Bai, hemetik ez dau... Bueno, ezkondu dienak kanpora ba, bai, baiña bestela...
-Hemen basarriik bapez ya.
-Ez, baiña hutsik, jente barik.
-Ez, ez, ez, ez, danian. Munazatein be ba lehen bizitza bat zana oin bi, baserrixan bertan in zittuein bi bizitza, anai-arrebak.
-Ta Elazarran?
-Elazarren be "lo mismo".