Odieta (Nafarroa)

Otoitz batzuk

Otoitz batzuk errezitatzen ditu.

El Señor mío Jesucristo, por ejemplo:
Jesukristo nere Jaune, Jangoiko eta Gizon egiezkua, nere Kreadore, nere Redentore, Zu nor tzaren izenagati, maitetzen tzaitu(t), gauze guzie peño geyago; damu döt Jaune, damu döt Jaune, bioz-biozetik, Zu ofenditues; artzen dut proposito firme bat, ez berris bekatuik itteko, itteko bidetik apartatzeko. Jaune, nik ofreziten tizut nere bizie, nere obrak, nere trabajoak, izen deizen nere pekatuen satisfaziotan ta ala dauket konfianza andi bet zure ontasune ta miserikordie dela medio, main direzule grazia emendatzeko, perseberatzeko, zure zerbitzu sandureko, il arteañoko denbora guzien. Amen.

Salbea:
Salbe Regina, Mater Miserikordie, bizitze ta dulzure, gure esperanza, zure deiez gaude, zugana gaude suspisos, sentimentus eta negarres, negarresko balle onetan; iye bada, Señora, gure abogada, itzuli detteazu guregana zure begi miserikordioso oiek, eta destierro onen onduan erakutsi dezaguzu Jesus, zure sabeleko frutu bedeiketue. O klementisima! o piadosa! o dulze Birjen Maria! zuk erregu zazu gugatik, Jangoikoaren Ama Santa, merexi dezagun alkantzatzie, Jesukristoren promesak, Amen Jesus.

Gure Aita:
Aitte guria, zeruetan zaudena, santifika bedi zure izena, betor guregana zure errañue, kunpli bedi zure borondate sandue, zeruan bezala lurrean ere. Eman dezaguzu guri geren egunesko ogie, egun eta beti, barkazkiguzu guri geren zor, gu zor gaituztenei barkatze tioguten bezala, ezkatzuzela utzi tentazioan erortzen, baizik libre gatxazu gaiz guzietatik, Amen Jesus.

Agur Maria:
Abe Maria, graziaz betia, Jauna dago zureki, bedeiketua zu zara andre guzien ertian ta bedeiketue da zure sabeleko frutua, Jesus. Santa Maria, Jangoikoaren Ama, zuk erregu dezazu, gu pekatariengatik, orai eta beti, geren eriotzeko orduen, Amen Jesus.

Aintza:
Gloria Aitai, gloria Semeari, gloria Espiritu Santi Jaunaren izenian. Izen daiela, orai eta beti, Amen Jesus.

Egilea(k): Koldo Artola Kortajarena