Muxika (Bizkaia)

Abadeari, medikuari eta albaitariari "jauna"

Abadeari, medikuari eta albaitariari "jauna" <p>Serafinek ez du hitanoa erabili. Abadeari, medikuari eta albaitariari "jauna" esanda egiten zitzaion berba.</p>

Transkripzioa

- "Bajak eta ez dok", zerin hor Bolibarrek eta hor Munittibarretik-eta hasitte hor "jakok" eta "jakak".
- Zuk "hi" eitten dozu berba, ezta? Basiilogaz-eta "hi" eingo dozu edo "zu" eitten dozu Basiliogaz-eta, edo bertoko jentigeaz?
- "Zu".
. "Zu" Eitten dozu, "hi" ez?
- Ez, ez hori ez. Hori batzuk, oingo gaztiek "bai dok " eta "ez dok". Baia lehen hori "bai dok " eta "ez dok" gitxi euen. Bai.
- Zulk zure anaixekaz-eta ez dozu ein?
- "Zu".
- Eta abadieri zelan eitten jakon lehen?
- "Jaune!". Beterinaxueri be jaune, medikueri be jaune. Oingo gaztiek hori ezin dozu esan eta berotu eitten die.
- Beterinarixoari be bai?
- Besteraz ein ezkeroz, ño!
- Baia abadieri, Txomiñeri ez dotsazu eingo geur egun"Jaune".
- Txomiñegaz nik danetara ein dot, txarrera, onera, dana. Gizon fiñe da, ezebez ez jako kendu biher.