Mutriku (Gipuzkoa)

Merkataritza-peritutza ikasten hasi

Merkataritza-peritutza ikasten hasi 12 urterekin eskola bukatu, eta merkataritza-peritutza ikasten hasi zen maristekin. Ikaskideen izenak aipatzen ditu. Lehen urtean 10 ikasgai eman beharrean hiru eman zituzten, eta ikasturte bat galdu zuten. Horregatik, Juan eta beste ikaskide batek Deban jarraitu zituzten ikasketak. Martxoan, 10 ikasgaien azterketa egitera joan behar izaten zuten Donostiara. Juani ez zioten utzi azterketa egiten Frantzian jaioa zelako. Azterketa egin ahal izateko falangeko karneta ateratzeko esan zioten.