Mendata (Bizkaia)

Auzoko letaniak eta Mendatako San Migelak

Auzoko letaniak eta Mendatako San Migelak Auzoan letaniak egiten zituzten. Astelehenetan etortzen zen abadea. Herriak gailetak, anisa eta koñaka ematen zituen elizpean eta jende asko batzen zen. Bestelako jairik ez zen izaten auzoan. Mendatan, berriz, San Migelak ospatzen ziren. Meza ostean aurreskua egoten zen eta arratsaldean erromeria. Hamarretarako etxera. Jai egunetarako arropa bat izaten zuten. Negu osoa jaka berarekin. Ez ziren asko garbitzen eta sudur-zapirik ez zutenez, besoan zolda eginda. Oinetan gomazko abarkak, amak egindako txapinekin.