Markina-Xemein (Bizkaia)

Afaria eta gosaria

Afaria eta gosaria Bidea konpontzera joaten zirenean ardoa eta ogia ematen zieten jateko. Afaltzeko ilarrak patatekin, porru-patata, aza edo berakatz-zopa prestatzen zuten. Goizean berakatz-salda eta taloa edo morokila hartzen zuten. Arrainduna etxera etortzen zitzaien buruan otzara zuela. Txerria urte guztirako edukitzen zuten.

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan MAR-053-024 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Tamaina:
Bidea konpontzera joaten zirenean ardoa eta ogia ematen zieten jateko. Afaltzeko ilarrak patatekin, porru-patata, aza edo berakatz-zopa prestatzen zuten. Goizean berakatz-salda eta taloa edo morokila hartzen zuten. Arrainduna etxera etortzen zitzaien buruan otzara zuela. Txerria urte guztirako edukitzen zuten.
« Aurrekoa Hurrengoa »

Transkripzioa

Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu nahi al duzu?

Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia