Etxeko jatekoak: ortuaria, txerrikiak eta behi-okela
Hizlaria(k):
Gandiaga Onaindia, Gregoria
Deskarga:
Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan MAR-053-016 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus
Berakatz asko jaten zen baserrian, berakatz-salda eta berakatz-zopa. Sasoiko ortuariak ere ohikoak ziren: ilarrak, patatak... Lehen garbiak ziren ortuariak, botika bakoak. Txerrikiak eta behi-okela ere jaten zituzten, etxean hazitakoa. Indaba asko hartzen zuten eta saldu ere egiten zuten.
- Proiektua: Markina-Xemeingo ahotsak
- Elkarrizketatzailea(k): Ainhoa Etxazarra
- Data: 2013(e)ko uztailaren 17a
- Iraupena: 0:01:23
- Erref: MAR-053/016
- Kodifikatzailea: Ainhoa Etxazarra
- Gaia(k): Ohiturak eta bizimodua » Elikadura » Jatekoa eta edatekoa
Transkripzioa
Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu
nahi al duzu?
Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!
Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?
Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!