Markina-Xemein (Bizkaia)

Aulestin sorgin batekin gertatutakoa

Aulestin mutil bati sorgin batekin gertatutako pasadizoa kontatzen du.

- Allustin (Aulestin) nunbaitten.
- Bueno e zuek e ia hori iñun bez ez da pasauko eta hori ba halan ba e. Mutil batek e sorgiñe e ein ei zeban aixkide, haixe ein ei zeban. Ta gero etxekuek ez ei zeben nahi ixen, ez ez ei zeben nahi ta bera iñundik iñora ezin galazo mutil horri ta sorgin horreaz trateta ei zeben mutil horrek. Eta halan be zer ein eben ba, mutil hori? ba sorgin batek haitzik ez zeben nahi ixan eta ortuen e ebai ta mutille odolustute hil ein eben. Ta gero ba e gaubelie edo danalakue da “ra!”. Berez e […] andriai, urrezko zer esango dotsut ba nik? Urrezko sobrekamie edo dana dalakue, sobrekamie edo dana dalakoa zertu ei zan eta esan ein zeben ba ze: “ez zaittu ba atzera erungo”, ta hortzakin josi jasi […], baiña eguna zabaleran hor da atzera uztailian seixan errezibiduten juen. Siñesten dostezu?

Egilea(k): Lexuri Badiola