Lezo (Gipuzkoa)

Amak lantegiko lanak eta etxekoak egin behar

Amak lantegiko lanak eta etxekoak egin behar Ama Olibet gaileta lantegira joaten zen lanera eta gero etxeko lanak egin behar. Gogoan du amak sehaskari nola eragiten zion, etxeko lanak egiten zituen bitartean. Arropa garbitzera garbitokira joaten ziren emakumeak. Astean behin. Maindireak zelaian zabaltzen ziren. Etxean ekonomika zuten eta etxe barruan ere zintzilikatzen ziren arropak, soka bat jarrita. Gizonek lan egiten zuten, baina bazuten beren aisialdia; emakumeek ez. Ama lanean zen bitartean ahizpa nagusienak zaindu behar besteak; batzuetan bizilagunak ere bai.