Lezo (Gipuzkoa)

Amonak itotzeari zion beldurra

Amonak itotzeari zion beldurra <p>Ez zuen ikasi igerian egiten. Amona oso beldurtia zen, eta beraiei ez zien uzten uretan ibiltzen, ito egingo ziren beldurragatik.</p>

-Ta zuk igeri ikasi zenun?
-Ez.
-Baiño baiñatu bai. Uretan sartu?
-Bai, uretan sartuta ibilli bai, biñon gure amona oso [bildurgatiya] zen. Eta konturatzen zenian hemen ingurutik falta giñala ta, ba hor izango [...] putzuan, han juaten zen. Ta benga.
-Aterarazten. Ta ez genuen ikasi igerin. Eta orduan, neskak, gutxik ikasiko zuten igeri. Hainbeste gauz zien pekatu… Ta mutillak, berriz, ba denak hor aitzen zien igerin.
-Ez, ez, ez! Gu ittoko giñan bildurrakin [gehiyo]. Amonantzat, amonantzako pekatuak beste gauz batzuek zien.
-Eta, ez, ittoko giñan bildurrakin. U! Euntalako bildurra izaten zuen.

Egilea(k): Aitor Errazkin