Lesaka (Nafarroa)

Talo-burdina, artoa aletzeko

Talo-burdina, artoa aletzeko Arto-burua, zurikina kendu ondoren, aletu behar zen; horretarako talo-burdina erabiltzen zuten. Ondoren errotara eramaten zuten. Han laka bat edo bi, edo gaitzurua (hiru laka) kentzen zizkieten.

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan LES-026-015 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Tamaina:
Arto-burua, zurikina kendu ondoren, aletu behar zen; horretarako talo-burdina erabiltzen zuten. Ondoren errotara eramaten zuten. Han laka bat edo bi, edo gaitzurua (hiru laka) kentzen zizkieten.
« Aurrekoa Hurrengoa »

Transkripzioa

Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu nahi al duzu?

Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia