Lesaka (Nafarroa)

Jendeari nola deitu

Jendeari nola deitu Lesakan etxeen izenak erabiltzen ohi dira jendea deitzeko (izengoitiak eta abizenak ere erabiltzen dira). Errate baterako, Kapallatta etxeko bati Kapallo deitzen zioten eta Bittiria etxeko bati, Bittiri. Izengoiti anitz erabiltzen ziren (Yus, Leon con gafas, beltza...), abizenak, berriz, gutxiago. Izengoitiak nola paratzen ziren adierazteko adibide batzuk jartzen ditu. Berari Kissinger, bere aitaren lankide bati Tipula (eta bere semeei), bertze baserriko bati Copón (bere semeei bezala, baina ilobei, berriz, euskaraz erraten diete: Kaliz).