Lesaka (Nafarroa)

Makiak

Makiak Makiak gizagaixoak ziren. Bere aita bezala, ihes egin zutenak ziren, baina mendian gelditutakoak (bere aita, berriz, Frantzian lanean izan zen lau urtez). Armak zituzten eta ez zuten sinesten gerra amaitu zela. Bere osabak kanalera erori eta ito ziren bi makiren gorpuak topatu zituen. Fonda Marian militarrak oso ongi bizi ziren, baina Gobernuak erran zien, istilurik ez zegoela-eta, kuartelera itzultzeko. Han askoz okerrago bizi zirenez, makiak ikusi zituztela erran zieten berriz nagusiei eta berriz ere fondara joan ziren.