Lesaka (Nafarroa)

Erreguak egin. Mezak atera

Erreguak egin. Mezak atera Erreguak egiten ziren eta kandelak paratu. Soldatu bati gertatutakoa azaltzen du. San Antoniori eskaerak egiten zizkioten: adibidez, gizon baten behiak maldatik behera erortzear zeudela, gizonak San Antoniori behiak geldiarazteko erregutu zion eta, hala egiten bazuen, urtero meza atera eta kandela piztuko ziola agindu zion. Berari gertatutakoa: behi bat eritu zitzaion eta meza eskaintzera joan ondoren, sendatu zen. Ordutik egunero errezatzen dio San Antoniori. Txabola batean argia bueltaka ari zela-eta, izututa meza atera zuten eta akitu zen.