Lesaka (Nafarroa)

Maistruaren enfrentamenduaren ondorioak

Maistruaren enfrentamenduaren ondorioak Kamioilari batek eman zion abisua igandean alkatearen aurrean aurkeztu beharra zuela berak eta goiko Anttoniok. Joxek Anttonio abisatua zegoela uste zuen, ez zen horrela izan eta bakarrik agertu zen alkatearen aurrean. Aterik jo gabe sartu zen udaletxean eta sekretarioa, maistrua eta gizonak zeuden han. Alkateak desafio egin zion igandean nola ibili ziren. Joxek hanken gainean ibili zirela esan zion. Kontu emateko erantzunekin esan zion. Gertaturikoaz jardun ziren orduan. Zigor eskaintza desberdinak eman zizkioten: bost egun lanean aritu bidea egiten, hogei duro ordaindu edo kartzelara joan. Kartzela aukeratu zuen Joxek.