Lesaka (Nafarroa)

San Anton egun batean mendian

San Anton egun batean mendian Guztia San Anton eguna batean hasten da. Anttonio bik lehertu arte ardo eman zieten eguna ospatzeko eta mozkortu egin ziren. Handik jaistean harriz betetako karro bat baserri bateko orman sartu zuten. Beste baserri batean ere armatu zuten zerbait. Ostatuaren estilora jende zaharra biltzen zen etxean “Dios te salve Maria” abestu zuten ateak ireki ziezazkien baina ez zuten lortu. Handik etxera joan ziren eta hurrengo egunean berriz ere arbolak landatzera joan behar izan zuten.