Lesaka (Nafarroa)

Harakinarekin zeudela gertatutakoa

Harakinarekin zeudela gertatutakoa Harakinarekin bildotsak hiltzen ari ziren batean gosaltzeko garaian zezen zekor bat ekarri omen zuen hirugarren batek hiltegira. Harakinak berak hilko zuela esan zuen. Joxek lasai egoteko eta zuzen jotzeko borra kolpea esan omen zion, baina lehenengo kolpea adarrean eman zion harakinak zezenari. Zezenak ufa egin omen zuen baina ustez loturik zegoenez ez zuen gehiagorik egin. Bigarren kolpea ematean ordea harakinak mutur muturrean eman zion kolpea zezenari kopetan beharrean. Orduan sortu omen zen iskanbila. Zezena saltoka hiltegi guzian barrena. Halako batean Joxek kopetan kolpatu omen zuen eta ziplo erori omen zen zezena.