Leioa (Bizkaia)

Apaizaren zigorrak

Apaizaren zigorrak Apaizak zigortu egiten zituen mezetara ez joatearren. Bazkari eta oinetako kaxkarrak izaten zituzten.

IRALE - Irakasleen euskarazko prestakuntza zerbitzua

Jatorrizko proiektua

Grabazio honen materiala ondorengo proiektuaren baitan jaso eta landu zen. Bertan aurkituko duzu jatorrizko materiala eta informazioa: IRALE - Irakasleen euskarazko prestakuntza zerbitzua

Transkripzioa

- Horrek ordukok eta gau (geu) joten gintzezen mezara obligaten yeuskunen abadek: "¿Has ido a misa?", "No señor", "¿Cómo te llamas?", "Petra Gana" ,"Para ir a misa no has tenido mucha gana" esaten yotson Don Pedro horrek. Eta para han. "¿Has ido a misa?", "No, Señor". Belauniko parata, holan liburukez kastigo. Ta guk guzurre esan. Esaten gentsen Señoritori: ba etzera etor behar d(og)ule, bezkari eron behar d(og)ule nebakana ta hamaka t'erditen (ed)o hamakatan urteten gendun. Mezara ez gintzezen joten bez. Zeitarrik ez gintzezen joten? Sarriten ez gendulekon eukiten zapatak joteko...
- Bazkari... bazkari ixeten zan ha, ala? Bazkari ixeten zan ha?
- Elexara abarketakaz eta euri iten yenen bere abarketakaz.
- Bazkari... oin bizten gare, bueno, oin ez daki(g)u zer zera... Nik... ama aiten atzen joten zan; nik in behar ixeten neun bazkari, nik ein behar ixeten neun eron, aurrera [...] arten, Sestaura arte, itxeso pasa. Ta...

Egilea(k): Artatza