Legazpi (Gipuzkoa)

Elizako funtzioak

Hizlaria(k): Urzelai, Silbestra

Elizako funtzioak.

Transkripzioa

Erreala eo ez dakit zer zan hure; sueltoa sartu behar poltsa gorrin, ez giñen allatzen, merkeena iten gendun, ta gero ondorengo egunetan´e eliza funtziora. Jaune agirin eitten zan, bezperak. Gero eliza ta handi irtendakon beti bestei gordetzen ta hola. Ostiela guzitan misererea kantatzen zan, kurutze santun aurren; prozesioik ez zan itten ordun. Ostegun santun eta Ostiela santun bai, oain baiño hobetogo errespetatzen zan, hoitan bai. Ostegun santu egunen soron ibiliko giñen, baiño handi aurrea batez! Ukullua ganaduk, ta oin zer? Jaie o astea zer dan antzik ez. Ondo bizi geala!

Egilea(k): Aitor Gurrutxaga