Legazpi (Gipuzkoa)

1915eko uholdeak eragindako kalteak

Hizlaria(k): Urzelai, Silbestra

1915eko uholdearen inguruko kontuak.

Transkripzioa

-Gu´re etxera jun giñen, da ukulluko aten holaxe zeon ure, sartuko ez sartuko. Etaa ein beharko deu, etaa ein beharko dittuu behiek, eta holaxe […] bajatzen hasi zan. Errotatxoneko estazion azpiko soro hura goitxoraiño zeon iota. Lehen elizatarin, berriz, zea zan, labaderoa, eta labaderotik hola gorago gorago, goran, ude. Abaden etxea ´re dana udetan.
- Abadeana´re bai?
- Bai! […].
- Ta elizea?
- Elizea berriz ondo. […]. Eugenia ta haik gaizkigo, erreka izkiñan dao ta. […] Danen gaizki. […]. Brinkolako goiko tabernakok gaizki ibili zien; hura´re nola daon errekatik hola postei helduta. besten ze esanik ez! Etxek markea han eduki zon, makiñat denporan eduki zon, bentana barrun eta gorago´re bai. Brinkola alden leku askotan gaizki. […]

Egilea(k): Aitor Gurrutxaga