Lasarte-Oria (Gipuzkoa)

Emakumea eta umorea

Emakumea eta umorea <p>Emakumeak umore asko egin du, sufrimendu asko jasan duelako. Baina pribatuan, emakumeen artean, egin izan du. Publikoaren aurrean egitea gizonen eremua izan da. Bestalde, emakumeari seriotasuna eta zintzotasuna eskatu izan zaio betidanik. Emakume batek umorea egiteko feminitatearen rolarekin apurtu behar du. Alde guztietatik jasotzen ditugu mezu matxistak. Emakumeei beti maila altuena eskatzen zaie. Bearen ustez gizon bakarrizketatzaile oso txarrak daude baina aretoetan funtzionatzen ari dira; dauden emakumeak, berriz, oso onak dira eta asko borrokatu behar izan dutenak.</p>