Igantzi (Nafarroa)

Kontrabandoa 1

Kontrabandoa 1 Igantzin ia guztiek kontrabandoa egiten zuten. Bolada batean puntillak (parpailak) ekartzen zituzten; beste batean, botikak egiteko hauts zuria zuten latak. Esnagailuak ere eramaten zituzten; behin batek kolperen bat eman omen zion paketeari eta jotzen hasi zen. Nylonezko bobinak eta errodamenduak, ere ekartzen zituzten. Paketeak plastifikatuta zeuden; 38 kiloko paketeak izaten ziren eta bost ordu inguruko bidean eraman behar zuten soinean.Batzuk besteengandik bereizirik joaten ziren, ihes egiteko aukera izateko.