Igantzi (Nafarroa)

Materiala hartu eta landu

Materiala hartu eta landu Materiala San Migel eguna pasaz gero, izerdia bajatuta, noiznahi hartzen da, saskiak egiteko. Baina, putzuan sartzeko, martxo aldera botatzen da. Beraz, neguan bota behar da; udan botatzen baduzu, azala joaten zaio. Moztu ondoren, kanpoan uzten da idortzen. Labetik atera eta uretan sartuta, biharamunerako bera-bera egina da. Lehen, ez zekien labearena eta hamabost egun izan behar zuen materiala putzuan beratzen. Putzutik atera ondoren, labean sartzen da berriz berotzeko eta guri-guri jartzeko; ondoren saskiaren neurriaren araberako aroa egiten da moldeekin.