Igantzi (Nafarroa)

Ezkontza eta eztei-bidaia

Ezkontza eta eztei-bidaia Goizeko 6etan ezkondu ziren eta gero gosaria izan zuten: txokolatea eta bizkotxo. Gero, bere senarraren lengusuak kotxez eraman zituen Donostira (zazpi lagun joan ziren, bere hiru senideak tartean). Han “Kojenea” (Juanito Kojua agian???) jatetxera joan ziren bazkaltzera. Ilunabarrean bere senideak itzuli ziren eta ezkon-berriak Donostian gelditu ziren lotan. Biharamunean Bilbora joan ziren trenez; gerra ondoren dena xehetuta zegoela azaltzen du. Senarrari bi egun libre besterik ez zizkioten eman ezkontzeagatik.