Idiazabal (Gipuzkoa)

Etxeko lanak erdibana

Garai batean taberna zuten eta lana denen artean banatzen zuten. Amak txandan erakusten zien denei lan ezberdinak egiten.

Transkripzioa

- Unai: Zuek hemen, bueno, iaz arte, oain dala urtebete arte eo behintzet, hemen tabernea izan dezue, eta etxen, gizonezko, emakumezko, danetik izango ziñeten. Lanak nola partittu izan die zuen etxe hontan? Tabernako kontu hori ta nola izan da?
- Juanita: Ba… bakoitzek e... besten lana nik igual ta… bestek igual nee lana ta, eo… “lo que sea”, baldin badaki eitten ta “o lo que sea”, ta segi. Gure etxen […] danea ikasi […].
- Danea?
- Danea, danea, danea, danea, ikasi behar da, danea ikasi behar da, bai, bai, bai. Lehenao gure ama zanak, ta aitte zanak, ama zanak behintzet, […] gehigo umei ama zanak, amak eakusten […]-ta, eskola juteako, bueno, zuk kuartoa garbittu, zuk patatak zuittu, zuk ohiak ein, zuk ez dakit ze ein, zuk… ta danak, e? Ta… gaur o bihar’e, Andrea palta baldin badeu’e, […], lanen ikasten zeatu behintzet!
- Ama zana bizi zan ta, gure ama zanak, eta bestela ahizpa zanak eta hori, hori zien.

Egilea(k): Xabier Armendaritz