Hondarribia (Gipuzkoa)

Itsasoan bainatzen, eskola ondoan

Itsasoan bainatzen, eskola ondoan <p>Eskola ondoan bainatzen ziren, itsasoan. Benta ondoan. Bainujantzirik ez zuten.</p>

Eskola ondoan bainatzen ziren, itsasoan. Benta ondoan. Bainujantzirik ez zuten.

-A! Eskola onduan! E’giñen gu playara faten, behin’e. Beti eskola aurrian, itsasua zen, itsasua ta barkuk-eta etortzen zienian-ta, handik urera salta. Urera saltatzen genun ta igerika, handik, ordun kaia baitzen! Bentan onduan nola zen barkuak sartzen zien ta gero eskola in zutenian’e, handik, itsasua bertan-bertan.
-Ta trajedebañorik-eta bazenuten?
-Galtza zaharrak. Galtza zaharrak. Gero bai, gero hasi zen galtz, bañoko arropak-eta. Gure gazte denboran ez zen bañuko arropik. Dena soiñeko galtzak.

Egilea(k): Aitor Errazkin