Goizueta (Nafarroa)

Zerriak ezkurretara; ixtegia; zerrien sena

Zerriak ezkurretara; ixtegia; zerrien sena Zerriak ezkurretara eramaten zituzten, hazteko. Udazkenean eraman eta otsail aldera arte. Gogoan du Leitzara joan ziren urtean pagatxa asko izan zela eta ezkurretara eraman zituzten bi txerriak izugarri gizendu zirela. Aitak zerri txabola edo ixtegia nola egin zuen. Zerri klaseak. Bi zerrikumeak iluntzean ezkurretan utzi eta hurrengo goizerako etxe atarira itzuli ziren. Sen handia omen daukate. Etxe inguruan zebiltzanean, alanbre bat jartzen zitzaien, muturka ez aritzeko.