Getaria (Gipuzkoa)

Soldadutzako ibilerak Nafarroan; anekdotak

Soldadutzako ibilerak Nafarroan; anekdotak <p>Bera baserritarra izanik, berarentzako moduko lanak ematen zizkioten. Amaiurko alkatearen etxera bidali zuten lanera, eta 40 egun egin zituen han. Batailoia zetorrela-eta, Urdaxen aurkezteko agindua jaso zuen. Hara joan, eta hura ez zela berarentzako tokia; horregatik, Lekarozera joateko esan zioten. Hiru egun ezkutaturik egin zituen han, baina gero 22 hilabete pasa zituen bertan. Desmadre handia zegoen Lekarozen, nahi zuenak nahi zuena egiten zuen.</p>