Gasteiz (Araba)

'Oihaneder Euskararen Etxea'-ren sorrera

'Oihaneder Euskararen Etxea'-ren sorrera Gasteizko udalean 'Gasteiz Antzokia' izeneko proiektu bat onartu zen baina ez zuen aurrera jarraitu. 2012an Gasteizko Kafe Antzokiaren aldeko plataforma sortu zen, proiektu horri jarraipena ematea aldarrikatuz. Beste kafe antzokiekin konparatuz, zerbait desberdina nahi zuten eta horrela sortu zen Euskararen Etxearen ideia. Helburu nagusienak Gasteizko euskaltzaleen erreferente izatea, euskarazko sorkuntza bultzatzea eta erreferente kultural bihurtzea dira.