Gamarte (Nafarroa Beherea)

Musulmanak ala kristauak?

Musulmanak ala kristauak? <p>Algerian erlijio musulmana ezagutu zuelarik, bere buruari zein ote zen egiazko erlijioa galdetu zion. Asko jaitsi da fedea.</p>

- Ba, aise, sobera, sobera, ta orai batere, orai batere ez da...
- Hori da gertatzen.
- Ez dakit zoin den xuxena. Ni ibili niz eta... kurritu niz anitz eta Algerian ikusi nielarik eta araben eta erlijionia, harritu nintzan eta zoin den, nihauren burian ari izan nintzan zoin da xuxena, heena ala guria.
- Ba.
- Hek otoizten zuten ikusten zutena, iduzkia.
- Ba.
- Eta guk otoitzen dugu bestek erranik, intzuten duguna, Jesus hau, Jesus huna, ordian nihauren burian niz artzen zoin da xuxena.
- Ba.
- Hala, horiek, ene buriari hori, eta kestione hori finkatzen nien, ordian, beti, beti hola pasatu da, eta orai ikusten dut halere, Eskual Herri huntan, gure denbora, gazte denboratik azkar gibelerat joan dela istorio hori.
- Ba.
- Hala.