Gamarte (Nafarroa Beherea)

Lehengo garraiobideak

Lehengo garraiobideak <p>Karrozan ibiltzen ziren. Mauleko postaria ere sarritan euren mandoan ibiltzen zen hara eta hona.</p>

Karrozan ibiltzen ziren. Mauleko postaria ere sarritan euren mandoan ibiltzen zen hara eta hona.

- Ta denbora hartan zaldi-karrosan ibiltzen ginen.
- Zaldiekilan, eh?
- Ba.
- Mandoa, gure etxen mandoa zen ta karrosa ta mandoak karrosa tiratzen ta hartan joaiten ginen, medikurat ere Donibanerat zaldi-karrosan joan.
- Donibanerat beti.
- Ba, ba.
- Usaia.
- Ba.
- Bon, bon, untsa duxu.
- Ta gure etxean eta gamartiarra eta pietuna, eta hura berriz e Beñat be norat joaiten zuxun, eta Mauletik Jiten zuxun kurrierra Gamarterat eta.
- Mauletik?
- Mauletik ba.
- Ta hura joaiten zuxun, ez baitakit norano joaiten zen, Donixtirat ala... ez ziadaxu iduri Maulen egoiten zela, ta joaiten zuxun kurrierrain txeka frangotan gure mandoa hartzen zixin. Ba.
- Hori ere ba.
- Hala lehengo denborak nola ziren.