Ezterenzubi (Nafarroa Beherea)

Mesturaren egitea

Mesturaren egitea Mestura arto irinarekin egiten zen (artoa garai hartan etxe guzietan egiten zen eta eiheran ehaiten). Aska berean egiten zen ogia eta mestura. Mesturaren pasta (« ohotsa » deitzen zena : irina+ura+gatza+altxagarria) burdinezko zerko batean ezartzen zen, zerko horren zola eta inguruak gaztain ostoz estali eta. Zortzi ahoren asetzeko 3 zerko erre behar ziren astero.

Euskal Kultur Erakundea

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan EZB-001-004 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Tamaina:
Mestura arto irinarekin egiten zen (artoa garai hartan etxe guzietan egiten zen eta eiheran ehaiten). Aska berean egiten zen ogia eta mestura. Mesturaren pasta (« ohotsa » deitzen zena : irina+ura+gatza+altxagarria) burdinezko zerko batean ezartzen zen, zerko horren zola eta inguruak gaztain ostoz estali eta. Zortzi ahoren asetzeko 3 zerko erre behar ziren astero.
« Aurrekoa Hurrengoa »

Jatorrizko proiektua

Grabazio honen materiala ondorengo proiektuaren baitan jaso eta landu zen. Bertan aurkituko duzu jatorrizko materiala eta informazioa: Euskal Kultur Erakundea

Transkripzioa

Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu nahi al duzu?

Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia