Hesteak eta txistorrak
Hizlaria(k):
Jauregi Ezkurdia, Natividad
Hesteak prestatzeko osagaiak: arroza, espezieak, klabilloa, oreganoa, piperbeltz beltza, kanela eta anisa. Usai berezia sortzen zen etxe guztian. Garai haietan, ohituak zeuden aziendaren usainarekin, baina txerria hiltzen zenean usain berezia jartzen zen, nabarmenagoa. Bi emakume egoten ziren hesteak eta tripotak prestatzen, beste bat egosten... Kontu handiz prestatu behar ziren. Gaur egun dendetan erosten diren tripotak ezberdinak dira, beste modu batean prestatuko dituzte. Txistorrak betetzeko makina zeukaten. Makina hura etxez etxe ibiltzen zuten, eta, ordainetan, arrautzak eman ohi zizkieten.
- Proiektua: Etxarri-Aranazko ahozko ondarea
- Elkarrizketatzailea(k): Labrit Multimedia
- Data: 2011(e)ko irailaren 06a
- Iraupena: 0:02:27
- Erref: ETX-015/029
- Kodifikatzailea: Labrit Multimedia
- Gaia(k): Baserria » Baserriko lanak » Abere-hiltzea , Familia eta harremanak » Lagunartea eta familia » Etxeko zereginak
Transkripzioa
Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu
nahi al duzu?
Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!
Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?
Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!