Etxalar (Nafarroa)

Ilargiaren eragina

Transkripzioa

Bueno, pues ilargiaren eragina hori da, z... ilargi zaharrarekin e... er... egurra bota, egurrarentzat hagitz ona da; baita ere belarrarentzat, meta egiteko. Meta handiak kanpoan egiten zirelarik, e! Goiko, ez dakit, ez dut e... ez dugu kasurik egin, eta bertze pro... produktuak egin behar dituenak baratzean (…). Bai, berean egin behar duenak fruitua, berean egin behar duenak fruitua behar du ilargi zaharrean, berean: azenario, patata... patata ere guk orain ere hala ereiten dugu, ilargi zaharrean, e! Esperatuko dugu egun batzuk, baina ilargi zaharrean. Fruitua berean egin behar duenak, tipula ere bai. Eta leka berriz goran, leka berdea, bainak edo ilarrak, ura ilargi berrian hobea. Porke gainean egin behar duelako gaina, gauza. Hori erraten dute, eta orain ere ari dira radiotik erraten, oseake bada, zerbait bada.

Egilea(k):