Etxalar (Nafarroa)

Xaboia etxean egin

Transkripzioa

Xaboia? Urina, urin zaharrak izaten dira sobranteak, eta... haiek zertu, egosi, bueno ez... ura epel... ez ber... ez zen edo ez da berotu behar fuerte, ura epeldu, gogortua izaten baitzen, eta ura zalutu pixka bat eta zazpi litro urin eta bertze zazpi litro ur. Hura palangana batean paratu, baina eternoa da egitea, e! bi ordu igual, edo hiru, igual. Eta sosa kaustiko kilo bat. Baina botatzen zen hura, sosa kaustiko hura gutxika-gutxika-gutxika. Pixka bat eman, eta ordu kuarto baten buruan bertze pixka bat... eta horrela. Hondar aldera ez, ja maizxeago baina minbera izaten zen hagitz. Eta egiten genuen xaboia, xaboi ona, e! arropa garbitzen du, garbitzen zuen arropa. Bai, bai, xaboi ona. Eta, horrela, egiten zen gauza denak aprobetxatzen ziren, orain baino hobeki.

Egilea(k):