Etxalar (Nafarroa)

Etxalarko usategiak eta Jose María Aznar

Etxalarko usategiak eta Jose María Aznar Usategietara jende aberatsa etortzen zen. Aznar ere ibilia da, haren atautxi hemengoa zen eta hemen lurperatua da. Behin Aznar etorri zen eta ondoren kexatu egin zen alkateak ez ziolako ongi etorririk egin. Alkateak publikoki esan omen zuen ez zuela abisatu. Ondoren gutun bat idatzi zion alkateak Espainiarrari esanez Etxalarren ez zutela haren beharrik, hura gabe ere bizi zirela. Herriko txutxu-mutxu bat izan zen elizako kalefakzioa Aznarren familiak ordaindu zuen edo ez.