Etxalar (Nafarroa)

Oihaneko lana

Oihaneko lana Oihaneko lana nolakoa zen azaltzen du. Aizkora eta arpanarekin aritzen ziren. Kamainak makil eta iratzez eginak ziren. Neguan, argitu baino lehengo jaikitzen ziren eta ardoa eta ogi txigortua hartzen zuten. Lanean hasten ziren eta, hamarrak aldera, babak eta ogia jaten zituzten “rantxon”, denak eltzearen inguruan eta koilararekin. Eguneko litro bat ardo izaten zuten, gehiago hartzen zuenari soldatatik deskontatzen zioten. Doneztebeko gizon, batzuetan, ez zen txabolara jaisten lo egiteko.

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan ETL-014-001 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Tamaina:
Oihaneko lana nolakoa zen azaltzen du. Aizkora eta arpanarekin aritzen ziren. Kamainak makil eta iratzez eginak ziren. Neguan, argitu baino lehengo jaikitzen ziren eta ardoa eta ogi txigortua hartzen zuten. Lanean hasten ziren eta, hamarrak aldera, babak eta ogia jaten zituzten “rantxon”, denak eltzearen inguruan eta koilararekin. Eguneko litro bat ardo izaten zuten, gehiago hartzen zuenari soldatatik deskontatzen zioten. Doneztebeko gizon, batzuetan, ez zen txabolara jaisten lo egiteko.
« Aurrekoa Hurrengoa »

Transkripzioa

Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu nahi al duzu?

Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia