Etxalar (Nafarroa)

Etxean estu ibili ziren

Etxean estu ibili ziren Zazpi anai-arrebak ziren. Bera haurra zela, hiru behietatik bi hil zitzaizkien hilabete batean eta hirugarrena eritu zen; tratante batek oso merke erosi zien. Familia, beraz, behirik gabe gelditu zen. Tratanteak hainbeste haur esnerik gabe geldituko zirela ikusita, bere aitari behi zahar bat utzi zion, haiek bazka eman eta esnea hartzeko. Artoa ereiteko azienda parea behar zutela-eta-, osaba batek miga gazte bat utzi zien eta behi zaharrarekin hezi zuten lanean aritzeko. Etxean estu ibili ziren.