Etxalar (Nafarroa)

Zortzi urtetan hasi zen lanean

Zortzi urtetan hasi zen lanean Zortzi urtetan hasi zen lanean. Baserri batera joan zen mutil; han lo egiten gelditu behar zen, baina lehenengo gauean ohean sartu eta berehala jaiki eta etxeko emakumeari bere etxera joan nahi zuela esan zion. Beraz, egunero joan eta etorri egiten zuen. Behiak ibiltzen zituen, artoa erein, belarrak egin eta haurtzain lana ere egiten zuen. Pezeta bat eguneko ordaindu behar zioten, baina ez zen hala izan. Neguan ez zen lanera joaten, etxean gelditzen zen eta eskolara joan.