Errenteria (Gipuzkoa)

EHGAMen sorrera eta Francisen hilketa

EHGAMen sorrera eta Francisen hilketa 1976ko Durangoko Azokan, Antonio Quintanak Imanol Alvarezi Britainia Handiko homosexualen askapenaren fronteaz hitz egiten dio eta horren ondorioz Euskal Herrian EHGAM sortzen da 1977an. Espainiar Estatuan ere mugimendu ezberdinak sortzen hasiak ziren. 1978ko ekainaren 28an Bilbon manifestazioa egin zen eta hurrengo urtean Donostian egin edo ez adosten ari direnean, Francisen hilketa gertatzen da. Kalez jantzitako polizia batek Francis hiltzen du eta horrek Euskal Herriko sexu askapeneko mugimendua bultzatzen du.