Erandio (Bizkaia)

Maletatxoa piku-pasekin opari

Maletatxoa piku-pasekin opari Erregeetan oparitxoren bat izaten zuten: eskolarako maletatxo bat piku-pasekin edo. Neba-arreba artean, zaharrenak argitu zuen erregeei buruzko egia.

- Eta gero zuok errege egune be eukitzen zenduen edo hori ez zan eitten asko?
- Bai, lelau bai, maletintxu bet edo, konpasa batzuk edo barrun sartute eta, bai, zeozer betik eukiten gendun. Beste batzuk igual gehiau, baie eskolarako maletin txiki bat edo, bai, eukiten gendun, bai, eukiten gendun. Baie ez asko e, ez asko, baie txutxu kentzeko bai.
- Eta hor egunien be baijan eitten zan ondo?
- Bai, errege egunerako beti, beti.
- Eta gurasuek gero esan egin eutsuen zeuori? Gurasuek edo?
- A, bai, bai. Lelao isil-isilik hainbeste denporan euki genduen, e? Baie gero zaharrenak esan euen zeozer eta esan geun: “Zeitik esaten dotsezu ba?”, “Ba egi dalako”. Gero ba iusinoa kendu eiten dotsu, baie, bueno, gero be zeozer egongo zan.
- Bai, benetan, bai, bai.

Egilea(k): Lucas Mezo