Elgeta (Gipuzkoa)

Zabalburuko bolatokia

Zabalburuko bolatokia <p>Zabalburuko bolatokia ere ezaguna zen. Mendrakorta inguruan. Lucioren gazte denboran hasi zen indarra hartzen. Hala ere, indarra galdu zuen urte batzuetara.</p>

Transkripzioa

- Gero, hori pixkat... pixkat ez, segitzen juan. Ta Zabalburu, badakik? Hik entzun dok Zabalburu Mendrakortan? Jauan bolatokixa Zabalburu.
- Zabalburu izeneko bolatokixa?
- Bai, Mendrakorta baiño goratxuao. Pixkat famosotu zuan ha be, pixkat, orduan. Ta gero, ba, pixkat repartidu ein zuan [...] ta... Bueno, holan, pixkat... Baiña ha segiduan hustu zuan. Honek segi ein otsan. [...] Pixkat hoztu zuan ha, ta horrek segitzen juan. Bueno, gero, agertu zuan, hamen bolatokirik ez ta herrixak ipini bihar dabela bolatokixa ta ez dakit zer ta...