Elgeta (Gipuzkoa)

Zuhaitzak botatzeko garai egokia

Zuhaitzak noiz bota behar diren; gai horren inguruko kontuak.

Transkripzioa

- Egurra botatzen zanian zer eitten zan, egur danak botatzen zien edo entresakia eitten zan ala zelan eitten zan hori? Zelan zan hori biharrori?
- Bueno, jeneralian, hola, ipurdittik botatzen bazan, [matarraza] izeten zan. Ta guk igual hartzen giñuan...
- Zer da [matarraza]?
- Matarraza, ba, danak saillian botatzia. Ta ostian, igual pagadi bat bazan, ba, iñausi esaten jakon, adarrak kontau, zenbat adar edo zer daren, ba, tanto. Haixe. Egurra erosi ta gero noberak preparau ta noberak ein.
- Ta iñausi, orduan, adarrak hartzia bakarrik edo, bueno, adarrak moztia...?
- Bai, adarrak moztia. Adarrak moztu ta haretxekin ein. Guk neguan preparau eitten giñuan, negu-udabarrixan, ta gero udatzenian ein.